Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 29 januari 2012

Lovely Yellow

Vandaag ben ik al aan de slag gegaan met de stofjes die ik gisteren kocht. Een setje in gele stof moest het worden....want van geel wordt ik erg vrolijk op een sombere dag zoals vandaag was.

De BH heeft een paddingbinnencup, dat draagt heel prettig. En natuurlijk 2 verschillende slips.

Morgen wil ik gaan beginnen met het tekenen van een balconetBH...die heb ik ook nog nooit gemaakt en staat ook al lange tijd op mijn verlanglijstje.

Ik hoop aan het einde van de week het resultaat te laten zien.



zaterdag 28 januari 2012

De schatkist weer aangevuld....

Vandaag heb ik weer flink ingeslagen bij Kantje-Boord, mijn favoriete winkel voor alle lingeriematerialen. Ik heb vooral veel fournituren gekocht, want door de lingeriestorm van afgelopen week zijn die er snel doorheen gegaan. Op de eerste foto ligt bovenaan ook een lycra in slangenprint, voor badkleding.


De tweede foto zijn voornamelijk witte materialen. Erbij ligt een pakket met een groene lycra en een prachtig kant met hardroze bloemen....De plasticzak puilt uit van allerlei stukken kant, dit kreeg ik kado....van Kantje-Boord...lief hè?



De bruine lap had ik al, maar ik heb er bijpassend kant bijgezocht en de roomwitte staat er heel mooi bij. Ook wat fourniturenzakjes, ik weet nog niet of ik de lichte of bruine erbij ga gebruiken.





Gele lingerie heb ik nog helemaal niet! Daar komt dus binnenkort verandering in. Het is in ieder geval genoeg voor een paar setjes...misschien zelfs een body!






Een paar weken geleden kocht ik ceriserode tricot, en wilde er eerst iets anders mee gaan doen. Maar ik heb de stof meegenomen en er kant en fournituren bij gezocht...

Mijn schatkist zit nu weer boordevol mooie spullen...dus het mag weer gaan waaien.


Over een tijdje zien jullie weer de mooiste dingen voorbij komen.

Prettig weekend, het mijne kan eigenlijk al niet meer stuk.









vrijdag 27 januari 2012

Witte tornado!

Er raasde hier een tornado vanavond....een witte! Gekheid natuurlijk...maar ik was zo benieuwd hoe het patroon was uitgevallen van de tweede BH, dat ik die dus maar snel gemaakt heb. Dit is een cup met diagonale naad...en..hij past echt perfect!
De veranderingen die ik heb gedaan aan de BellaBellaBH zijn dus goed gegaan.
Natuurlijk is een BH zonder slip niet compleet...dus ook een patroon uitgewerkt voor een slip met een brede kanten heupboord.....
De naam voor deze set: Just White.....omdat gewoon wit altijd goed is.

BellaBella

Mijn eerste kennismaking met de lingerie-tekenmethode van Bella Hendriks is niet tegengevallen. Natuurlijk werd de eerste BH een kliko-product, want goed tekenen en vooral maten opnemen is toch nog een vak apart! Gelukkig heb ik hier en daar hulplijnen, in de vorm van Hannie en het zelflingeriemakenforum. Deze dames hebben allemaal de nodige kennis in huis, en ik maak dan dankbaar gebruik van alle tips. Zo kom je toch tot een goed patroon.....
Het heeft even geduurd voordat ik het setje af had, want ik heb ook redelijk veel uurtjes gewerkt deze week. En ja, ook mijn dag heeft maar 24 uur.

Mijn eerste set getekent met deze methode heet toepasselijk BellaBella. De BH zit heerlijk, dus ik ga met frisse zin verder aan een volgende set. Het stormt hier dus nog steeds!!

zaterdag 21 januari 2012

Moulin Rouge

Waait het bij jullie ook zo? Hier wel, vooral de lingeriestorm.....vreselijk hoe die tekeer gaat! Gistermiddag kon ik geen weerstand bieden aan het ceriserode kant....met de zwarte lycra wordt het een spannende combi. De slip had ik deze week ook al een keertje in wit kant gemaakt, bij het BHhemdje. De BH heeft een horizontale belijning in de cup, en is met HCH methode getekent.

Ook de achterkant is verrassend, de slip heeft het zwart aan de achterzijde, zo vormt het een mooi geheel met de BH. De set heeft als naam Moulin Rouge gekregen..naar de befaamde Parijse nachtclub, waar de dames ook frivool gekleed zijn.


Over tekenen gesproken: vanmorgen ontving ik mijn bestelde boek van Bella Hendriks: Maatwerk lingerie en badkleding. Ik heb het even vluchtig doorgekeken....weer een hele uitdaging om met een andere methode lingerie-patronen te maken. Morgen ga ik me er op storten....en hoop er een passend patroon voor een BH mee te tekenen.

Dus nieuwe creaties blijven nu even on-hold....de storm gaat even luwen!



vrijdag 20 januari 2012

Weer iets van het lijstje afgevinkt....

Hier stormt het nog steeds....de lingeriestorm! Geen idee hoe het kan....maar op het moment lukt bijna alles. Een BH-hemdje was ook zo'n ding wat ik nog graag eens wilde maken. Dus gisteren eerst een patroontje gemaakt en rap aan de slag. Omdat ik de laatste tijd nogal in de weer geweest ben met wit, raken mijn fournituren op. Zo ook het witte picotelastiek. Dan moet je werken met de dingen die je nog wel hebt, en ach...voor zo'n eerste hemdje kan dat.....Het is immers een proefmodel. Ik kan jullie melden dat het model goedgekeurd is! Het zit heerlijk....


En wat hoort er bij een hemd? Juist...een slip. Ook dit model gisteren uitgewerkt op mijn maten en snel gemaakt...en reken maar dat dit een snel model is: maaktijd is 30 minuten.





De achterkant van het hemdje heeft nog wat restyling nodig....maar dat hoort bij een proefmodel, daar mag je nog aan sleutelen.
Kortom, mijn wensenlijstje wordt al een beetje korter.....maar het blijft hier voorlopig nog waaien!




woensdag 18 januari 2012

Hard doorgewerkt....

Tja....als ik eenmaal de hup heb, ben ik ook bijna niet meer te stoppen! Dus wederom een strapless BH gemaakt [met de aanpassingen] en een bijpassende boxershort. Ook die is in een aangepaste versie...en zeg nu zelf: stukken beter! In ieder geval niet meer het idee dat de boxer bijna tot de oksels komt. Ik ben er blij mee. De cup is bijna helemaal goed....er zit nog iets ruimte in de ondercup, maar dat is bij Charlotte niet te zien, wel als ik de BH zelf draag.


In ieder geval sluit de bovencup netjes aan, ook op mijn lijf. Het kant is heel mooi...zwart met turqoise. Wat zal ik morgen nu eens gaan maken??


Lingeriestorm....

Tja, de lingeriestorm houd nog even aan.....Ik heb nog wat dingen op mijn lijstje staan. Daar is een straplessBH er eentje van. Dus zondagavond heb ik een patroon geschikt gemaakt voor een strapless model. En zo'n eerste is altijd toch weer een soort testmoment. Maar goed....Eerst op zoek naar geschikt materiaal, en ik heb er deze lycra voor gekozen. Het ziet er vrolijk en fris uit met de groene geborduurde bloemetjes. De BH past bijna goed. Ik ga de cups nog iets aanpassen, en dan hoop ik een goed patroon te hebben. Dus....jullie snappen wat ik vandaag ga doen! Ook heb ik nog eens goed gekeken naar het patroon van de boxershort van de Tia Maria set, en ook dat patroon is inmiddels aangepast naar hopenlijk een iets pittigere uitstraling.

zondag 15 januari 2012

Tia Maria!

Een zondagse afsluiter...Tia Maria! Maar dan anders.... Omdat ik helemaal in de flow van de lingerietjes zit...rolde deze set vanmiddag en vanavond nog snel onder de naaimachine door......Alles zelf getekent met HCH....en het past als een huis! Retro is helemaal hip...dus een degelijke onderbroek kan wel weer ;-).

Productieve week...

Afgelopen week had ik vrij, en dat was te merken! Mijn Aurora heeft weinig rust gehad. Tja, soms gaat het gewoon allemaal voorspoedig...en zo is er weer een jasje bij. Ook deze lap lag te wachten op een goed patroon. En het is een outdoor-colbertjasje geworden. Wat er zo outdoor aan is? Wel, er zit een gewatteerde voering in. Ik ben nogal kouwelijk, en op deze manier is dit jasje heel handig voor autoritjes [dan is een dikke jas weer niet zo handig] en als het een beetje lekker weer is kun je het ook aan op de fiets....

Gisteravond ook nog een slip gemaakt bij de BH...die was al een poosje af, maar ik ben toch meer van de setjes.....Morgen weer werken, dan is het even uit met de pret.....



donderdag 12 januari 2012

Jasjes, je kunt er maar geneog hebben!

Deze linnen lap met een krijtstreepopdruk lag al tijden in de kast te wachten. Ik had het ooit gekocht om er een rok van te maken.....dat was nog in mijn ''dikke'' periode. Maar op één of andere manier kwam het er maar niet van om de rok te maken. En dat is eigenlijk maar goed ook. Want niets is zo vernaderlijk als een mens....dus ineens was daar een andere bestemming voor de lap: een jasje! Ik had dit model al eens gemaakt, maar dat is allang verdwenen in de kledingcontainer omdat die veeeeel te groot was geworden. Dus gistermiddag het patroon overnieuw getekend, dit keer in heel wat centimeters smaller. Het naaiwerk verliep zeer voorspoedig, dus zojuist zijn de zomen gedaan en de knopen aangezet. Ik kan jullie zeggen: de jas zit perfect.

Kant-en-klare kleding koop ik eigenlijk erg weinig. Ik vind het veel te leuk om het zelf te maken, en vaak vind ik de kleding duur. Maar soms is er een buitenkansje...zoals dit jackje van kunstleer. Het was nu voor de halve prijs, en ja...dan wil ik nog weleens een beetje beter kijken. Op de foto is het niet goed te zien, maar er zitten best veel moeilijke details aan. Zoals pipingband tussen de deelnaden in voor-en achterpand, een plooi middenachter, borstzakjes met een paspel.....dus niet ff snelklaar zullen we maar zeggen. Voor de prijs van 22,50 euries mocht het jackje met mij mee...alvast voor het voorjaar! Leuk met een linnen jurkje of op een spijkerbroek....



vrijdag 6 januari 2012

Leuke post!

Vanmorgen lag hij in de brievenbus, en dit keer heel netjes op tijd: de Quiltmania van januari/februari. Straks dus eerst een heerlijk pot thee zetten en dan op mijn gemak lekker lezen, kijken en genieten van al het moois wat erin staat.


De quilt op de cover is al prachtig, een simpel ontwerp, maar zo mooi en tijdloos door het stof-en kleurgebruik.


Naast de Quiltmania zien jullie 2 siggies. De bovenste kreeg ik vlak vóór de jaarwisseling, de onderste is de eerst in dit nieuwe jaar. Het is altijd leuk om een siggy te ontvangen. Ik sta nu ruim 6 jaar op de siggylijst, en heb er echt al heel veel. Van de eerste 100 heb ik allang een quilt gemaakt en ook van een speciale kerstsiggyruil is een quilt gemaakt. Nu liggen er alweer heel wat siggies in de la....te wachten tot ook die in een quilt verwerkt worden. Binnenkort zal ik ze eens tellen, en als het er genoeg zijn weer een quilt maken.


Wil je ook op de siggylijst? Meld je dan aan bij Annelies, zij verteld je er alles over. Klik op de foto op het blog van Annelies, en je kunt haar bereiken.


Het zou natuurlijk erg leuk zijn om met bloggers ook een siggy te ruilen!


zondag 1 januari 2012

Gelukkig Nieuwjaar!!

Allereerst wens ik iedereen een heel voorspoedig en gezond 2012 toe!!

Ook dit jaar hoop ik weer heel veel creaties te laten zien. Zeker op het gebied van quilten, kleding en lingerie!
Daarom op de valreep van 2011 naar 2012 toch nog even een lingerietje gemaakt.....




Het lag al een paar weken te wachten op tafel, geknipt en wel. En ja...het nieuwe jaar kun je het best beginnen in een pittig setje! Een goed begin is tenslotte het halve werk.


Wat staat er zoal op het programma dit jaar?? Wel, allereerst het 366 huisjesproject. Verder wil ik toch echt mijn Bomenquilt dit jaar afmaken. Ik ben daar bijna 10 jaar geleden aan begonnen, dus we kunnen met recht spreken van een 10-jaren-plan. Binnenkort maak ik foto's, en zal jullie hierover bijpraten en tonen wat af is. Dan is er nog het bijzondere borduurwerk: de Holland Mandala. Ook dat ligt al een tijd stil, en smeekt om te worden afgemaakt. Naast deze ''moetjes'' zullen er nog de nodige andere werkstukken het blog passeren.....Ik zou zeggen: blijf af en toe langskomen, dan zie je mijn vorderingen!!